maanantaina

Pihakivetykset ja melkein valmis portti (Kesäkuu 2012)

Haimme pihaan jättisäkillisen kiviä, noin 700 litraa. Määrä näytti hurjan suurelta, mutta kyllä se hyvin tuohon pihaan upposi. Nyt voi kasvatuslaatikolle kävellä ilman, että nurmikko menee pilalle aina siitä vierestä ja ruohikonkin pystyy leikkaamaan paremmin, kun ei tarvitse väistellä puistelutelinettä. Piha muutenkin näyttää nyt viimeistellymmältä kivien kanssa.

Istutuksetkin ovat jo hyvällä mallilla. Teimme lisätilaa basilikalle, tummalle basilikalle ja rucolalle parvekeruukuista. Niille iskä väänteli metallilangasta telineet.



Nyt on portti paikoillaan! Vielä viimeistelymaalit pintaan, niin on kokonaan valmis! Malliltaan portista tuli käytännön syistä hieman erilainen, kun ensimmäisissä suunnitelmissa. Portin aukkoa suurennettiin hieman, jotta se olisi linjassa laattojen kanssa. Korkeille porteille olisi tullut painoa liikaa, joten madalsimme mallia ja nyt se on suurinpiirtein samaa korkeutta, kun vanhakin portti, ainoastaan hieman leveämpi. Saranathan ovat vanhat, mutta kunnostetut. Ne taitavat jäädä mustiksi, sopivat hyvin ikkunoiden pokiin ja muuhun pihaympäristön ilmeeseen.



Portin alle valoimme betoniluiskan, että pihalaatat pysyvät hyvin paikoilaan. Betoniin laitoimme pintaan samoja kiviä, mitä pihaan muutenkin tuli lisää, samassa värissä, kun laatat. Näin ei myöskään jäänyt korkeaa eroa maan ja kivetyksen välille, voi pyöräilläkkin suoraan pihaan jatkossa.



Portin stopparille valoimme putkenpätkän sementtiin, pysyy ainankin hyvin paikoillaan! Putki pitää vielä lyhentää oikeeseen mittaan ja portin maalaukset viimeistellä, muuten onkin jo aika valmista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti