perjantaina

Leikkikeittiö (syksy 2011)

Halusin tehdä tyttärelleni leikkikeittiön, koska hän pitää paljon kokkailuleikeistä. Kaupoista ei tuntunut löytyvän minulle mieleistä vaihtoehtoa ja monet niistä olivat muovisia ja/tai heppoisia ja ihan liian levottomia. Mietin, että mistä ihmeestä sellasen sitten tekisin!? Löysin tarkoitukseen sopivan vanhan kirjahyllyn, joka oli juuri sopivan korkuinen tähän käyttötarkoitukseen. Monet muut vanhat pöydät yms. olivat ihan liian korkeita työskentelytasoksi. Otin vain tarvittavat osat hylyköstä käyttöön (leveyssuunnassa puolet) ja lyhensin hyllykön korkeutta. Harmikseni en taaskaan muistanut työn touhussa ottaa niitä ihan ensimmäisiä kuvia työskentelystä, mutta eiköhän tästä saa jonkinlaisen kuvan.

Hyllykköä täytyi siis muunnella ennen sen lopullista muotoa. Sahailujen ja ruuvailujen jälkeen pakkeloin reiät ja koloset ja tein tasoon reiän altaalle ja hanalle. Vielä hionta ja avot! Muoto rupesi löytymään. Sitten vaan pohjamaalia alle ja pintamaalia päälle.

Seuraavaksi lisukkeet. Osa näistähän täytyi olla jo hankittuna, että sain tehtyä oikean kokoiset reiät pöytätasoon. Allas löytyikin helposti lähihalppiskaupasta. Se on ihan perus muovinen astia, sattui löytymään sopivan kokoisena, mallisena ja värisenä. Hanaksi yhdistelin parin vanhan romuhanan jäännökset yhteen, nupit ovat siis joistakin muista vanhoista hanoista ja jos tarkkaan katsoo, toinen on hieman eri värinenkin ja mallinen. Kahvoja metsästin pitkään, koska tietty malli oli mielessäni alusta asti. Valoksi hyllyn alle löysin työkaluosastolta suorakaiteen muotoisen patterikäyttöisen led-työvalon, jonka saa kiinnitettyä magneeteilla. Sille liimasin metallilätkän tason pohjaan, jotta se pysyy siellä kiinni. Takaseinään löysin sattumalta aivan mosaiikkilaatan näköisen vahakankaan, samaa kangasta laitoin myös sisällä olevan hyllylevyn ympärille. Taustakankaan liimasin suihkeliimalla kovalevyyn kiinni ja naulasin levyn paikalleen.


Tästä mallista puuttuu siis vielä hellaosa, koska en halunnut sitä laittaa tuohon samaan, vaikka niin monissa leikkikeittiöissä on tehty. Täytyyhän tiskipöytä olla, jotta saa siinä myös jotakin tehtyä. ;) Lisäosia odotellessa...